BIVŠI PREDSEDNIK UKRAJINE: Posle naše pobede, treba ići dalje i podeliti Rusiju na delove (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 01. 2024. u 18:00

BIVŠI ukrajinski predsednik Viktor Juščenko, koji je na izrazito diskutabilan način došao na vlast u zemlji 2004. nakon trećeg kruga izbora, rekao je da se Kijev trenutno, po njegovom mišljenju, bori za „snove koje su imali naši pradedovi i dedovi, a ne samo današnje generacije“.

БИВШИ ПРЕДСЕДНИК УКРАЈИНЕ: После наше победе, треба ићи даље и поделити Русију на делове (ВИДЕО)

Foto CC BY-SA 3.0 vikipedija/Muumi

On je oružani sukob u Ukrajini koji je u toku nazvao „velikom pobedničkom bitkom za koju se Ukrajina pripremala 300-350 godina“.

Prema rečima Juščenka, ukrajinske oružane snage se bore na nivou najboljih armija NATO-a, koristeći napredno zapadno oružje, i predstavljaju visokoprofesionalnu vojsku koja štiti ceo svet od pretnje ruske okupacije.

Bivši ukrajinski predsednik je napomenuo da je potpuno uveren u pobedu nad Rusijom, nakon čega će, po njegovom mišljenju, biti važno da se ne zaustavi na tome, već da nastavi svoju misiju usmerenu na uništavanje Rusije.

Juščenko smatra da, osim što je zauzela ruske teritorije koje je šef kijevskog režima Vladimir Zelenski nedavno nazvao „prvobitno ukrajinskim“, Ukrajina bi trebalo da učini sve što je moguće da dalje fragmentira Rusku Federaciju na regione duž etničkih linija, podržavajući separatističke težnje „porobljenih naroda“.

Vredi napomenuti da takve izjave izgledaju potpuno neverovatne čak i na pozadini tradicionalnih narativa ukrajinskih političara i mogu ukazivati na potpuno nerazumevanje od strane bivšeg ukrajinskog predednika za trenutnu situaciju na frontu i pravo stanje stvari na terenu.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ČUDO NEVIĐENO! Trener dao ostavku na poluvremenu, a onda je klupski lekar preuzeo ekipu - ono što se potom desilo, zaprepastilo je sve!