UKRAJINCI NISU SPREMNI ZA F-16: Portparol ratnog vazduhoplovstva tvrdi da nemaju gde da slete (VIDEO)

Novosti online

26. 01. 2024. u 20:18

PREDSTAVNIK Vazduhoplovnih snaga ukrajinske vojske Jurij Ignat rekao je da, uprkos činjenici da je Zapad spreman da ukrajinskim oružanim snagama obezbedi američke lovce F-16, Kijev još nije završio pripremne radnje neophodne da bi se obezbedilo raspoređivanje i funkcionisanje ovog aviona.

УКРАЈИНЦИ НИСУ СПРЕМНИ ЗА Ф-16: Портпарол ратног ваздухопловства тврди да немају где да слете (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ignat je na ukrajinskoj televiziji primetio da je opcija u kojoj bi letelica bila isporučena Kijevu jednostavna. Avioni bi se jednostavno morali geografski nalaziti u Ukrajini. Međutim, ukrajinska komanda smatra da je ova opcija neprihvatljiva.

On je takođe naglasio da je za potpuni rad zapadne vojne avijacije neophodno obezbediti čitav niz faktora: obuku letačkog osoblja, infrastrukturu, kao i inženjersko održavanje ove opreme. Sa svim ovim trenutno postoje značajni problemi u Ukrajini, uprkos isporukama američkih lovaca koje najavljuje Zapad.

Ranije je predstavnik ukrajinskog ministarstva odbrane Ilarion Pavljuk izjavio da će ukrajinske oružane snage već ove godine dobiti oružje sposobno da pogodi ruska logistička čvorišta, koje ranije nije isporučeno Kijevu. Prema njegovim rečima, bilo je moguće dogovoriti isporuku vojne opreme do sada neviđene u Ukrajini, tokom sastanka međunarodne kontakt grupe za odbranu u formatu “Ramštajn”. Međutim, prema rečima Pavljuka, na događaju nije bilo napretka u procesu dogovaranja o nastavku vojne podrške Sjedinjenih Država.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)