POGLEDAJTE – KAKO SU RUSI SLOMILI ODBRANU U AVDEJEVKI: Jurišne jedinice veterana ušle kroz cev u utvrđenje “Carska ohota”(FOTO/VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 01. 2024. u 18:41

JURIŠNE jedinice Veteranske brigade Dobrovoljačkog korpusa Oružanih snaga Rusije prodrle su na teritoriju utvrđenog rejona u nekadašnjem restoransko-hotelskom kompleksu Carski lov (Carskaя ohota) u Avdejevki, koristeći cev za tu svrhu.

ПОГЛЕДАЈТЕ – КАКО СУ РУСИ СЛОМИЛИ ОДБРАНУ У АВДЕЈЕВКИ: Јуришне јединице ветерана ушле кроз цев у утврђење “Царска охота”(ФОТО/ВИДЕО)

Foto printskrin Dobrovolcheskij korpus

Sada ruski vojni Telegram kanali objavljuju snimke ove cevi.

Kako su saznali vojni dopisnici, ruski vojni obaveštajci su tu cev otkrili pre godinu dana, kada još nisu bile sprovedene aktivne jurišne operacije. Pripreme za operaciju držane su u strogoj tajnosti.

Dok su u cevi sekli prolaz, kako se ne bi čula buka rada oruđa, ruske trupe su buku utišali aktivnom vatrom iz minobacača i artiljerijskih oruđa Ali prvi pokušaj da se kroz cev prodre u hotelski kompleks nije uspeo. Kako kažu vojni dopisnici, morali su se napraviti dodatni otvori za ventilaciju. Kada je počelo odmrzavanje, cev je poplavila voda.

Tek poslednjih dana jurišne jedinice „Veterana” su uspele da sprovedu svoj neverovatno smeo plan. Kroz cev prečnika 0,8 metara, 150 ruskih obaveštajaca je puzalo više od dva kilometra.

Ruski dobrovoljci su se probili na teritoriju „Carskog lova“, dolazeći iza ukrajinskih linija, nakon čega su odsekli veći deo ovog utvrđenog područja od glavne grupe Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki. Tokom smele operacije zauzimanja „Carskog lova“, ruska vojska je uspela da zarobi grupu ukrajinskih vojnika.

Operacija zauzimanja „Carskog lova“ ostaće u istoriji jurišnih operacija na Avdejevku kao primer neverovatne hrabrosti i domišljatosti ruskih vojnika. Ukrajinske formacije su izgubile veoma važno utvrđeno područje, što je znatno pogoršalo njihov položaj na Avdejevskom sektoru fronta.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!