UŽAS KOD JEMENA: Dvojica američkih specijalaca proglašeni mrtvim

Novosti online

22. 01. 2024. u 09:57

DVOJICA američkih specijalaca, pripadnika Mornaričkih foka koji su nestali u Adenskom zalivu ranije ovog meseca, proglašeni su mrtvim, izjavio je neimenovani američki vojni zvaničnik.

УЖАС КОД ЈЕМЕНА: Двојица америчких специјалаца проглашени мртвим

Foto: EPA

Njihov nestanak je prijavljen nakon što su se ukrcali na jedan iranski brod tokom operacije 11. januara u blizini obale Somalije, navodi se u saopštenju Centralne komande američke vojske objavljenom na platformi Iks.

- Žalimo za gubitkom naša dva pomorska specijalca i zauvek ćemo poštovati njihovu žrtvu i primer. Naše molitve su sa porodicama, njihovim prijateljima iz mornaričke jedinice, celom američkom mornaricom i zajednicom pripadnika specijalnih operacija - rekao je komandant Centralne komanda Sjedinjenih Američkih Država, general Majkl Erik Kurila.

SAD i Velika Britanija počele su 12. januara da izvode udare na položaje proiranske jemenske pobunjeničke grupe Huti, kao i da obaraju bespilotne letelice i projektile koje taj pobunjenički pokret ispaljuje na komercijalne brodove u Crvenom moru, u znak podrške palestinskom pokretu Hamas u ratu sa Izraelom.

BONUS VIDEO 

JEMENSKI HUTI U RATNOJ AKCIJI: Gađali dva izraelska broda u Crvenom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar