POVEĆAVAMO DOMET RAKETA I NJIHOVU PROIZVODNJU: Šojgu proverio proizvodnju oružja u "Radugi" (VIDEO)

Novosti online

20. 01. 2024. u 00:51

RUSKI ministar odbrane, general armije Sergej Šojgu posetio je preduzeće odbrambene industrije "Raduga" u Moskovskoj oblasti i proverio rad proizvodnih radionica i proces proizvodnje i modernizacije vođenih raketa različitih klasa.

ПОВЕЋАВАМО ДОМЕТ РАКЕТА И ЊИХОВУ ПРОИЗВОДЊУ: Шојгу проверио производњу оружја у Радуги (ВИДЕО)

Foto: printskrin tvzvezda.ru

Domet jednog od proizvoda "Raduge" čija je proizvodnja povećana u skladu sa potrebama i naredbom državnog vrha, iznosi 250 kilometara, rekao je generalni direktor preduzeća Sergej Bogatikov u razgovoru sa ruskim ministrom.

Šojgu je zatražio da se poveća domet na 300 i više kilometara, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Na to se nadovezao generalni direktor korporacije za taktičko raketno naoružanje Boris Obnosov rekavši da je već testiran novi proizvod sa dometom od 310 kilometara. "Smanjili smo cenu rakete i udvostručili snagu proizvoda", dodao je on.

-Težina bojeve glave ove rakete sada je 800 kilograma. Bilo je 450, sada je 800, rekao je zamenik vrhovnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga za naoružanje, general-pukovnik Jurij Grehov.

-Sada moramo da se uverimo da postoje dovoljne količine takvih projektila, naglasio je Sergej Šojgu, ističući da proizvodnja oružja mora da prati potrošnju i situaciju na frontu.

Prema rečima generalnog direktora preduzeća Sergeja Bortnjikova, "Raduga" je u potpunosti ispunila državni odbrambeni nalog za 2023. godinu, a od početka Specijalne vojne operacije obim proizvodnje visokopreciznog naoružanja je višestruko povećan, prema nekim pokazateljima i do osam puta.

Foto: Printscreen

Borotnjikov je obećao ruskom ministru da će "Raduga" za određene elemente da ispuni potrebe države već u prvoj polovini godine, i da zatim odmah pređe na 2025. godinu.

"Raduga" je u mogućnosti da ostvaruje tako visoke rezultate jer je udvostručila broj radnika, nabavila novu tehnološku opremu i alate, povećala proizvodni prostor i uspostavili 12-časovne smene, pojašnjava generalni direktor preduzeća.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024