"PLATIĆETE VISOKU CENU" Prva reakcija Huta na napade, hitno se oglasio i Iran: Jasno kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta

Novosti online

12. 01. 2024. u 07:31

ZVANIČNIK Huta Husein el Izi poručio je da će SAD i Velika Britanija "platiti visoku cenu" nakon što su te dve zemlje izvele napade na položaje te pobunjeničke grupe u Jemenu.

ПЛАТИЋЕТЕ ВИСОКУ ЦЕНУ Прва реакција Хута на нападе, хитно се огласио и Иран: Јасно кршење суверенитета и територијалног интегритета

Foto printskrin national interest

Portparol jemenskih Huta rekao je da nema opravdanja za ovu akciju SAD i Britanije, prenosi Rojters. Huti su takođe najavili da će nastaviti napade na brodove u Crvenom moru koji plove ka Izraelu.

SAD i Velika Britanija će "platiti visoku cenu" za ovu "očiglednu agresiju", rekao je El Izi za jemensku televiziju.

Iran: Napadi na Hute su kršenje teritorijalnog integriteta Jemena

Iran najoštrije osuđuje američko-britanske napade na jemenske Hute, saopštio je danas portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani.

- Najoštrije osuđujemo vojne akcije SAD i Velike Britanije na nekoliko gradova u Jemenu. Ovo smatramo jasnim kršenjem suvereniteta i teritorijalnog integriteta Jemena, kao i kršenjem međunarodnog prava i odredbi - rekao je Kanani, prenosi Rojters pozivajući se na portal Nurnjuz.

SAD i Britanija izvele su tokom noći vazdušne i pomorske napade na položaje Huta na više lokacija u Jemenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)