"RUKAMA UKRAJINACA SE BORE PROTIV RUSIJE": Putin jasan - Zapad neće uspeti sa nas rasparča i polako to shvataju (VIDEO)

Novosti online

01. 01. 2024. u 13:42

ZAPA ne samo da pomaže neprijatelju, već je i sam neprijatelj Ruske Federacije. Ukrajina sama po sebi nije naš neprijatelj, njeni neprijatelji su oni na Zapadu koji žele poraz Ruske Federacije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa učesnicima SVO u bolnici Višnjevski u Moskovskoj oblasti.

РУКАМА УКРАЈИНАЦА СЕ БОРЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Путин јасан - Запад неће успети са нас распарча и полако то схватају (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

- Zapadne zemlje su naš protivnik. Ukrajina nam nije neprijatelj, nego oni koji žele da unište Rusiju, koji hoće da Rusiji nanese strateški poraz tokom ovog sukoba. Na Zapadu postoji elita, koja ne želi da Rusija postoji. Oni to ne kriju. Oni o tome decenijama pišu i govore. Žele da podele našu zemlju. Zbog toga su huškali kijevski režim i doveli do ovog konflikta. Rukama Ukrajinaca se bore protiv Rusije - kazao je predsednik Ruske Federacije.

On je istakao da problem nije Ukrajina, nego oni koji rukama Ukrajine žele da unište Rusiju.

- Zapadne elite ne kriju da žele da rasparčaju Rusiju. Ali, neće uspeti u tome i polako to shvataju. Mi hoćemo što brže da završimo sukob, ali po našim uslovima. Ne želimo ni mi večno da ratujemo - dodao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da se situacija na frontu menja, kao i da je ruska vojska "oduvala" neprijatelja.

- Nijedna armija na svetu nema takvo oružje za uništavanje kao ruska. Naše oružane snage su sve sposobnije i spremnije da koriste savremena sredstva ratovanja, kao što nije nijedna vojska na svetu. Prvo, imamo oružje koje nema niko na svetu - istakao je Putin. 

Prema njegovim rečima, Oružane snage Ukrajine troše od 5.000 do 6.000 granata kalibra 155 mm dnevno, a Sjedinjene Države proizvode samo 14.000 hiljada mesečno, tako da "iscrpljenost dolazi prilično brzo".

- Ruska Federacija višestruko povećava zalihe naoružanja, pa je tako za godinu dana proizvedeno i popravljeno više od 1.600 tenkova. Rusija će se, izgleda, brže obračunati sa Zapadom nego što će se Zapad obračunati sa Rusijom - poručio je Putin.

Putin je nazvao granatiranje Belgoroda 30. decembra "terorističkim i ciljanim napadom na civilno stanovništvo".

- Mi takođe imamo mogućnost i da gađamo trgove. U Kijevu, na primer. Mesta gde šetaju ljudi, ali mi gađamo vojne ciljeve i to veoma pažljivo. I nastavićemo to da radimo - rekao je Putin, istakavši da nijedan takav zločin neće proći nekažnjeno.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave