NOVI NAPAD HUTA U CRVENOM MORU: Na meti naftni tanker i teretni brod

Novosti online

18. 12. 2023. u 15:55

POKRET Ansar Alah koji upravlja severnim Jemenom saopštio je da su izveli novi napad na dva broda u Crvenom moru - naftni tanker Swan Atlantic i teretni brod - MSC Clara, rekao je portparol pokreta Jahja Sarija u izjavi za televiziju Masira.

НОВИ НАПАД ХУТА У ЦРВЕНОМ МОРУ: На мети нафтни танкер и теретни брод

Foto: Depositphotos

- Jemenska mornarica izvela je kvalitetnu vojnu operaciju u Crvenom moru protiv dva broda, povezana sa cionističkom strukturom. Jedan od njih je bio tanker Swan Atlantic, a drugi kontejnerski brod MSC Clara. Oni su pogođeni sa dva drona, nakon što su posade odbile da poslušaju upozorenje jemenskih oružanih snaga - rekao je Sarija.

Ponovio je upozorenje Huta da brodovi koji idu ka izraelskim lukama neće moći da stignu do svojih odredišta i da će postati legitimne mete sve dok u Pojas Gaze ne počne da stiže dovoljno hrane i lekova.

Sredinom novembra, šiitski pokret Ansar Alah (Huti) koji kontroliše sever Jemena upozorio je da će izvoditi napade na sve brodove, povezane sa Izraelom u Crvenom moru i pozvao druge zemlje da povuku svoje posade sa njih. Nakon ovoga, neke brodarske kompanije su odlučile da obustave transport kroz Suecki kanal.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VAZDUŠNI NAPAD NA STAMBENI KOMPLEKS: Izraelci bombardovali stambene zgrade u Kan Junisu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!