"TURSKA RADI SVE DA ZAUSTAVI IZRAELSKI MASAKR": Erdogan nije zadovoljan zbog situacije u Pojasu Gaze

Tanjug

01. 12. 2023. u 20:04

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas u razgovoru sa šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, da prekid primirja u Gazi predstavlja ''veoma negativan'' razvoj situacije u sukobu Izraela i Hamasa, saopšteno je iz Erdoganovog kabineta.

ТУРСКА РАДИ СВЕ ДА ЗАУСТАВИ ИЗРАЕЛСКИ МАСАКР: Ердоган није задовољан због ситуације у Појасу Газе

Foto: Tanjug/AP

Lideri Turske i UAE sastali su se na marginama samita COP28 koji se održava u Dubaiju.

Erdogan se takođe sastao sa premijerima Japana i Italije, Fumiom Kišidom i Đorđom Meloni, sa kojima je razgovarao o situaciji u Pojasu Gaze, kao i sa svojim kolegom iz Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim, saopštilo je tursko predsedništvo, prenosi Rojters.

- Predsednik Erdogan, koji je ocenio da je ponovno pokretanje sukoba veoma negativno, rekao je da Turska radi na postizanju trajnog prekida vatre i da humanitarna pomoć stigne u Gazu - navodi se u saopštenju.

Turski predsednik je rekao i da njegova zemlja čini sve da zaustavi Izraelski "masakr", ali da je muslimanski svet morao da deluje složnije.

Izraelska vojska jutros je saopštila da je obnovila borbena dejstva protiv Hamasa u Pojasu Gaze i da njeni avioni izvode seriju vazdušnih napada na ciljeve te militantne grupe.

Takođe tvrdi da je Hamas prekršio uslove privremenog primirja i da je ispalio raketu prema izraelskoj teritoriji neposredno pred isticanje primirja jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)