"DECA SU NOSILA DRUGU POVREĐENU DECU I TRČALA" Svedočenje nakon izraelskog napada na kamp: Tela su visila na ruševinama

Novosti online

01. 11. 2023. u 21:24

IZRAELSKI napad na komandanta Hamasa u gusto naseljenom izbegličkom kampu Džabalija u severnoj Gaziostavio je katastrofalnu štetu i ubio veliki broj ljudi, tvrde očevici i medicinari u enklavi.

ДЕЦА СУ НОСИЛА ДРУГУ ПОВРЕЂЕНУ ДЕЦУ И ТРЧАЛА Сведочење након израелског напада на камп: Тела су висила на рушевинама

Foto: Printskrin/Instagram/eye.on.palestine

Razaranja nastala udarom izazvala su novu bujicu tuge zbog civilnih žrtava čiji broj raste. Preživeli i očevici govorili su o apokaliptičnim scenama.

- Čekao sam u redu da kupim hleb kada je iznenada i bez ikakvog prethodnog upozorenja palo sedam do osam projektila. Bilo je sedam do osam ogromnih rupa u zemlji, punih ubijenih ljudi, delova tela svuda. Izgledalo je kao smak sveta - rekao je očevidac Mohamed Ibrahim za CNN.

Prema saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga, vazdušni napad je ciljao i ubio Ibrahima Biarija, koji je opisan kao jedan od komandanata Hamasa odgovornih za napad na Izrael 7. oktobra, u kojem je poginulo više od 1.400 ljudi, a stotine uzeto kao taoci.

IDF je takođe saopštila da su "brojni drugi teroristi Hamasa" pogođeni u napadu i tvrdi da je bataljon Central Jabalia preuzeo kontrolu nad civilnim zgradama. Hamas je međutim oštro negirao prisustvo jednog od svojih lidera u izbegličkom kampu. Hazem Kasem, portparol militantne grupe, optužio je Izrael da pokušava da opravda ono što je opisao kao "gnusan zločin protiv civila, dece i žena u logoru Džabalija".

Očevidac Mohamed Al Asvad opisao je "užasnu scenu" nakon napada, rekavši za CNN da je otrčao u izbeglički kamp da proveri porodicu nakon što je čuo da su projektili pali.

- Deca su nosila drugu povređenu decu i trčala, dok je siva prašina ispunjavala vazduh. Tela su visila na ruševinama, od kojih su mnoga neprepoznata. Neki su krvarili, a drugi su izgoreli - rekao je Al Asvad. 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024