"UVEK SPREMNI DA POMOGNEMO": Rusija voljna da razvija saradnju sa ovom državom

Srna

29. 09. 2023. u 18:54

RUSIJA je spremna da razvija saradnju sa zemljama Latinske Amerike na bilateralnoj osnovi i u okviru međunarodnih struktura, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

УВЕК СПРЕМНИ ДА ПОМОГНЕМО: Русија вољна да развија сарадњу са овом државом

FOTO: Tanjug/AP

- Naš prijateljski odnos prema zemljama tog regiona ogleda se u tome što smo uvek spremni da pomognemo Latinoamerikancima - rekao je Putin i dodao da je Moskva spremna da pruži pomoć u vanrednim situacijama i u borbi protiv kriminala.

On je dodao da zemlje Latinske Amerike žele da "vode suverenu i nezavisnu spoljnu politiku" i da će imati vodeću ulogu u globalnoj politici.

- Podržali smo i podržavamo Latinsku Ameriku u njenom jedinstvu i raznolikosti. Spremni smo da gradimo odnose i na bilateralnoj osnovi i da blisko sarađujemo sa integracionim organizacijama u latinoameričkom regionu, sa Zajednicom država Latinske Amerike i Kariba /CELAC/, Bolivarskom alijansom za narode naše Amerike /ALBA/, Zajedničkim južnim tržištem /MERCOSUR/ - rekao je Putin na Međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji Rusija - Latinska Amerika.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)