PUTIN SE SASTAO SA GENERALOM HEFTAROM: Razgovarali o situaciji u Libiji i regionu

Novosti online

28. 09. 2023. u 20:58

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin sastao se sa glavnokomandujućim Libijske nacionalne armije Halifom Haftarom, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПУТИН СЕ САСТАО СА ГЕНЕРАЛОМ ХЕФТАРОМ: Разговарали о ситуацији у Либији и региону

Foto: Tanjug/AP

- Razgovarano je o situaciji u Libiji i u regionu u celini - precizirao je Peskov.

Pres-služba Libijske nacionalne armije navodi da se Haftar tokom posete Moskvi sastao i sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Ranije je libijski list Marsad javio da Hafter boravi u „kratkoj radnoj poseti“ Moskvi. Navodno je komandant LNA stigao u prestonicu na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Podsetimo, nakon svrgavanja i ubistva Muamera el Gadafija 2011. godine, u Libiji je počela politička kriza. Trenutno je u zemlji dvovlašće. Parlament koji je izabrao narod vlada na istoku, a na zapadu, u glavnom gradu Tripoliju, nalazi se Vlada nacionalnog jedinstva na čelu sa Fajezom Saradžom, koja je formirana uz podršku Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Vlasti istočnog dela zemlje rade nezavisno od Tripolija i sarađuju sa Libijskom nacionalnom armijom, koja vodi dugotrajan rat sa militantima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA - Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)