"KAKVE SU TO MAHINACIJE?" Zaharova oštro - Svet je umoran od igara Zapada...

Tanjug

18. 09. 2023. u 20:24

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova opisala je danas situaciju oko ukrajinskog žita kao ''beskrajnu halabuku'' zapadnih zemalja i monopola koje kontrolišu u agroindustrijskom sektoru.

КАКВЕ СУ ТО МАХИНАЦИЈЕ? Захарова оштро - Свет је уморан од игара Запада...

Foto: EPA

- A svi oni zajedno, režim u Kijevu, EU, NATO, svesni su da je (američkog državnog sekretara Entonija) Blinkena nedavno ponovo 'zabrinuo' problem gladi u svetu i nije mogao da nađe ništa bolje od toga da za sve krivi Rusiju? Gore od poslednje šale je cela ova igra oko ukrajinskog žita - napisala je Zaharova na Telegram kanalu, komentarišući najavu Kijeva da će tužiti Poljsku, Mađarsku i Slovačku Svetskoj trgovinskoj organizaciji.

- Kakve su to mahinacije? Kakva je to beskrajna galama zapadnih vlada i monopola koje kontrolišu u agroindustrijskom sektoru, što dovodi do spekulacija na tržištu hrane? Svet je umoran od igara Zapada oko bezbednosti hrane, koje se okreću u globalne katastrofe, propasti poštenih farmi i dosluha na berzi - dodala je Zaharova, prenose RIA Novosti.

Ranije je Ministarstvo ekonomije Ukrajine saopštilo da je Kijev podneo tužbe Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) protiv Poljske, Mađarske i Slovačke zbog zabrane uvoza ukrajinskih proizvoda.

Evropska komisija je 15. septembra donela odluku da ne produžava ograničenja na uvoz četiri vrste ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda u nekoliko pograničnih zemalja EU, ali je Kijev obavezala da uvede mere kontrole izvoza.

Nakon toga, vlasti Slovačke, Mađarske i Poljske saopštile su da će jednostrano produžiti zabranu.

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA KRIMSKI MOST DANAS: Remontovan deo pušten u saobraćaj pre roka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽENA AUTOMOBILOM SLETELA U REKU, DETE OSTALO ZAROBLJENO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Malenoj, nažalost, nije bilo spasa