IMENOVAN NOVI AMBASADOR SAD PRI UNESKO: Bajden izabrao dugogodišnju saradnicu za diplomatu

Tanjug

05. 09. 2023. u 00:02

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden izabrao je danas svoju dugogodišnju saradnicu i višu savetnicu potpredsednice Kamale Heris, Kortni O'Donel, za novu ambasadorku SAD pri Unesko, preneo je AP, pozivajući se na neimenovani izvor iz Bele kuće.

ИМЕНОВАН НОВИ АМБАСАДОР САД ПРИ УНЕСКО: Бајден изабрао дугогодишњу сарадницу за дипломату

Foto AP

SAD su se nakon pet godina vratile u tu organizaciju, posle pauze koju je inicirao Bajdenov prethodnik Donald Tramp.

O'Donelova je bila direktor komunikacija za Džil Bajden u vreme kada je Džozef Bajden bio potpredsednik SAD, a predsednik Barak Obama.

Kako prenosi agencija, ona je u to vreme pomagala Džil Bajden da podigne svest o podršci porodicama američkih vojnih snaga i promoviše "značaj obrazovanja u zajednicama".

-Ovo je fantastičan izbor i ona će uraditi fantastičan posao u Unesku, ocenio je bivši šef kabineta Bele kuće Ron Klajn i dodao da njoj veruju kolege u celom svetu.

O'Donelova ima veliko iskustvo u oblastima razvoja globalnih partnerstava, javnih poslova i strateških komunikacija, pošto je bila na visokim pozicijama u dve predsedničke administracije, neprofitnim organizacijama i privatnom sektoru.

SAD su u junu objavile svoju nameru da se ponovo pridruže Unesku, a 193 države članice organizacije glasale su u julu za povratak SAD u organizaciju.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)