"NE TREBA IM ISCRPLJUJUĆI RAT" Britanski oficir poručio - Ukoliko se sukob u Ukrajini oduži, Kijev će se suočiti sa velikim problemima

Novosti onlajn

03. 09. 2023. u 19:31

UKRAJINA će se suočiti sa mnogo problema i biće joj teško da izađe iz sukoba kao pobednik ako se on bude odugovlačio, smatra penzionisani vicemaršal britanskog vazduhoplovstva Šon Bel.

НЕ ТРЕБА ИМ ИСЦРПЉУЈУЋИ РАТ Британски официр поручио - Уколико се сукоб у Украјини одужи, Кијев ће се суочити са великим проблемима

Foto: Profimedia/Ercin Erturk / Anadolu Agency

- Ne mogu sebi da priušte da budu uvučeni u dugi iscrpljujući rat, jer će im biti teško da u njemu pobede - rekao je Bel za „Skaj njuz“.

Prema njegovim rečima, što duže bude trajao sukob, biće više problema.

Bivši oficir RAF-a je napomenuo da će Ukrajina, ako se sukob bude odugovlačio, postati „ranjivija“. Osim toga, Bel je dodao da će produžavanje sukoba dovesti do smanjenja isporuka oružja u zemlju i do problema sa brojem vojnika.

Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara 2022. godine. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. On je napomenuo da je specijalna operacija iznuđena mera i da Rusiji „nije ostavljena nikakva šansa da postupi drugačije. Stvoreni su bezbednosni rizici tako da je bilo nemoguće reagovati drugim sredstvima“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSIJA: Grob Jevgenija Prigožina na Porohovskom groblju u Sankt Peterburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)