UKRAJINSKI GENERAL O TEŠKOJ SITUACIJI NA FRONTU: Tri pravca su kritična, Rusi prete da probiju liniju

Novosti online

30. 08. 2023. u 08:57

ZBOG složenosti situacije, komanda Oružanih snaga Ukrajine je prinuđena da posebnu pažnju posveti situaciji na Bahmutskom, Kupjanskom i Krasnolimanskom pravcu, izjavio je komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ О ТЕШКОЈ СИТУАЦИЈИ НА ФРОНТУ: Три правца су критична, Руси прете да пробију линију

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap/Mіnіsterstvo oboroni Ukraїni

- Situacija na istočnom frontu ostaje teška - citira generala ukrajinski vojni medijski centar na Telegram kanalu.

Komandant je pojasnio da se "posebna pažnja posvećuje radu" na Bahmutskom, Kupjanskom i Krasnolimanskom pravcu, situacija na tim delovima fronta se analizira svakodnevno.

Poslednjih dana u ukrajinskim medijima pojavila se informacija da su Oružane snage Ukrajine prinuđene da prebace rezerve sa juga na istok zemlje, pošto ruske snage na Kupjanskom i Bahmutskom pravcu prete da probiju front.

"Njujork tajms" je pisao da SAD i njihovi saveznici kao jedan od razloga spore ukrajinske kontraofanzive navode preveliku rasejanost snaga u više pravaca i snažno preporučuju Ukrajini da koncentriše svoje glavne snage u jednom pravcu – jugu.

BONUS VIDEO: VAŠINGTONSKE TAJNE - Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!