BAJDEN SE NADA SUSRETU SA SIJEM: Izrazio želju da će kineski lider prisustvovati samitu G20 u Indiji

Đ.G.

31. 08. 2023. u 21:57

AMERIČKI predsednik Džo Bajden izrazio je nadu da će kineski predsednik Si Đinping, sa kojim Bela kuća već duže vreme najavljuje kontakte, u septembru lično posetiti Nju Delhi kako bi prisustvovao samitu G20.

БАЈДЕН СЕ НАДА СУСРЕТУ СА СИЈЕМ: Изразио жељу да ће кинески лидер присуствовати самиту Г20 у Индији

Foto: Profimedia/Ilustracija

 - Moj odgovor je da se nadam poseti Si Đinpinga samitu G20 - rekao je Bajden tokom razgovora sa novinarima, odgovarajući na pitanje o mogućim kontaktima sa kineskim liderom, preneo je Si-En-En.

Bela kuća je u više navrata jasno stavila do znanja da američki predsednik zadržava nameru da razgovara sa kineskim kolegom, ali takvi pregovori još nisu usaglašeni između strana.

Sledeći samit G20 biće održan od 9. do 11. septembra u glavnom gradu Indije. Rusiju će na forumu predstavljati ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: JEZIVI SNIMCI POŽARA U GRČKOJ - Spaljene životinje i uništene šume

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!