ČUDO U ATLANTI: Tramp nakon hapšenja prikupio 7,1 miliona dolara za kampanju

Tanjug

27. 08. 2023. u 14:37

TIM za predizbornu kampanju bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa saopštio je da je prikupio 7,1 milion dolara otkako se predao u zatvoru u Atlanti u američkoj državi Džordžiji, nakon čega je pušten uz kauciju.

ЧУДО У АТЛАНТИ: Трамп након хапшења прикупио 7,1 милиона долара за кампању

Foto Tanjug/AP

Kako se navodi, veliki deo sredstava dolazi od prodaje predmeta kao što su šolje, majice i hladnjaci za piće sa slikom Trampovog namrgođenog lica dok se predaje u zatvoru, preneo je Bi-Bi-Si.

Tramp je prikupio gotovo 20 miliona dolara za tri sedmice od podizanja optužnica u slučajevima nereda u Džordžiji i na Kapitolu.

Odmah nakon hapšenja u Džordžiji u petak, Tramp je prikupio 4,18 miliona dolara, što je, kako je naveo njegov tim, najveća cifra prikupljena za 24 sata u njegovoj dosadašnjoj kampanji.

Osim što se prodavala roba onlajn, Trampov tim je slao poruke pristalicama da daju sredstva.

Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara, a optužen je za zaveru u vezi sa pokušajem da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine.

Tramp se suočava i sa tri druge optužnice dok vodi kampanju za predsedničke izbore 2024. godine. Tramp negira sve optužbe i tvrdi da su slučajevi protiv njega politički motivisani jer on vodi trku za republikansku nominaciju da bi se suprotstavio aktuelnom predsedniku demokrati Džozefu Bajdenu.

BONUS VIDEO:

NOVOSTI U “VATIKANU” Papa se obraća vernicima: Nismo sami na životnom putu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja