"NATO VODI PUNOPRAVNI I KRVAVI RAT PROTIV RUSIJE": Medvedev izneo svoj stav protiv Alijanse

Đ. G.

23. 08. 2023. u 00:46

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev rekao je da NATO vodi punopravni i krvavi rat protiv Rusije, napominjući da je „neprijatelj u njemu zaglavio do samih ušiju“.

НАТО ВОДИ ПУНОПРАВНИ И КРВАВИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Медведев изнео свој став против Алијансе

FOTO: AP/Tanjug

- „Hibridni“, ali apsolutno punopravni i krvavi rat koji NATO sada vodi sa nama u Ukrajini od strane kijevskog režima i u kojem su naši protivnici zaglibili do ušiju, to sa svom jasnoćom potvrđuje. Kako će se sve završiti sada je jasno: neslavni poraz Kijeva, kao u svoje vreme – gruzijskih agresora - napisao je Medvedev u članku o događajima iz 2008. za list Argumenti i činjenice.

On je sugerisao da će u budućnosti Ukrajina verovatno nestati sa političke mape sveta. Takođe, „netalentovani politički akteri“ će sramotno napustiti scenu.

U noći 8. avgusta 2008. Gruzija je pucala na Južnu Osetiju iz višecevnih raketnih bacača "grad", gruzijske trupe su napale republiku i uništile deo njenog glavnog grada Činvala. Rusija je, štiteći stanovnike Južne Osetije, od kojih su mnogi uzeli rusko državljanstvo, poslala trupe u republiku i, posle petodnevnih neprijateljstava, proterala gruzijsku vojsku iz regiona.

Moskva je 26. avgusta 2008. priznala suverenitet Abhazije i Južne Osetije. Rusko rukovodstvo je više puta izjavljivalo da priznanje nezavisnosti dve bivše gruzijske autonomije odražava postojeće realnosti i da ne podleže reviziji. Gruzija i dalje ne priznaje Abhaziju i Južnu Osetiju kao nezavisne države i smatra ih svojim regionima, prenela RIA. 

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave