"KINA ĆE NASTAVITI DA PROMOVIŠE MULTIPOLARNI SVET": Snažna poruka Si Đinpinga učesnicima BRIKS-a

Đ. G.

22. 08. 2023. u 20:12

KINA će nastaviti da jača strateško partnerstvo u okviru BRIKS-a, promoviše demokratizaciju međunarodnih odnosa i multipolarnost sveta, rekao je kineski predsednik Si Đinping u obraćanju učesnicima poslovnog foruma BRIKS-a, koje je pročitao kineski ministar Vang Ventao u utorak.

КИНА ЋЕ НАСТАВИТИ ДА ПРОМОВИШЕ МУЛТИПОЛАРНИ СВЕТ: Снажна порука Си Ђинпинга учесницима БРИКС-а

Foto: Profimedia/Vikipedija

- Nastavićemo da produbljujemo strateško partnerstvo BRIKS-a, širimo model BRIKS plus, aktivno promovišemo snabdevanje robom, produbljujemo solidarnost i saradnju sa drugim tržištima u razvoju i zemljama u razvoju, promovišemo multipolarni svet i demokratizujemo međunarodne odnose - rekao je kineski lider. 

Samit BRIKS-a održava se u Johanesburgu od 22. do 24. avgusta, na kojem su prisutni lideri Kine, Indije, Brazila i Južne Afrike, a Rusiju predstavlja ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov . Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da će učestvovati na samitu putem video konferencije.

BRIKS objedinjuje Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku, ali su nedavno 23 države već izrazile želju da se pridruže ekonomskom bloku, uključujući Argentinu, Iran, Alžir, Tunis, Tursku, Saudijsku Arabiju, Egipat, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: RUSIJA - Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić