TRAMPU NIJE PO VOLJI: "Američkim vlastima to neće proći..."

Tanjug

07. 08. 2023. u 18:14

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da je ono što njemu radi Ministarstvo pravde isto što rade i "zemlje trećeg sveta", misleći na pravne postupke koji su pokrenuti protiv njega.

ТРАМПУ НИЈЕ ПО ВОЉИ: Америчким властима то неће проћи...

FOTO: Tanjug/AP

- Ono što meni radi 'ministarstvo nepravde' je isto što rade države trećeg sveta širom sveta - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži "Trut Sošl".

On je dodao da američkim vlastima to "neće proći".

- Učinićemo Ameriku ponovo velikom (MAGA) - naveo je Tramp.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je prošle nedelje optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru SAD, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

U junu je protiv Trampa podignuta optužnica u okviru istrage o poverljivim dokumentima koja je bivši predsednik izneo iz Bele kuće, a pre toga, u martu, velika porota Menhetna podigla je optužnicu protiv Trampa za poslovnu prevaru.

On se suočava i sa mogućom četvrtom optužnicom u Džordžiji, gde tužioci istražuju njegove napore da poništi izborne rezultate u toj saveznoj državi.

BONUS VIDEO: PANIKA ZBOG TAJFUNA: Rafovi u prodavnicama prazni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori