PUCAO NA PET RAZLIČITIH LOKACIJA U GRADU: Naoružani napadač ubio jednu, a ranio tri osobe

Tanjug

09. 07. 2023. u 08:14

JEDNA osoba je ubijena, a tri su ranjene u više pucnjava u Bruklinu i Kvinsu, oblastima američkog grada Njujorka, za koje policija veruje da su nasumične, prenosi CNN.

ПУЦАО НА ПЕТ РАЗЛИЧИТИХ ЛОКАЦИЈА У ГРАДУ: Наоружани нападач убио једну, а ранио три особе

Foto: Profimedia/Ilustracija

Naoružani napadač vozio je skuter bez registarskih oznaka i otvorio u subotu vatru na pet različitih lokacija na Jamajci, kvartu u okrugu Kvins, i u Bruklinu, saopštila je njujorška policija.

Priveden je 25-godišnji muškarac i pronađen je sa pištoljem kalibra 9 mm sa produženim okvirom, navodi se u saopštenju policije.

- Ne znamo motiv. Čini se da je ovo zapravo nasumično.U ovom trenutku, na osnovu video snimaka kojima raspolažemo, verujemo da on nikoga ne cilja, nikoga ne prati. Dok se vozi na svom skuteru, nasumično puca u ljude - izjavio je zvaničnik policije.

Policija je saopštila da su sve četiri žrtve muškarci. Pet pucnjava trajale su skoro pola sata i počele su u subotu oko 11.10 u Bruklinu, gde je 21-godišnji muškarac jednom pogođen u levo rame.

Na snimku koji policija ima vidi se kako osumnjičeni prilazi žrtvi s leđa na skuteru i ispaljuje jedan hitac. Potom je 17 minuta kasnije, isti osumnjičeni pucao iz pištolja na 87-godišnjeg muškarca u Kvinsu, navela je policija Žrtva, koja je jednom pogođena u leđa, podlegla je povredama nakon što je prebačena u bolnicu, izjavio je policijski zvaničnik.

On je dodao da kada je policija stigla na lice mesta, saznala je za još jednu pucnjavu u kojoj niko nije pogođen iz vatrenog oružja i da su brojni svedoci izjavili da su videli čoveka kako se vozi skuterom i „nasumično puca na grupu ljudi“.

Četvrta pucnjava dogodila se u 11.35 časova kada je 44-godišnji muškarac upucan u obraz, hospitalizovan je i u kritičnom je stanju. Manje od minut kasnije, osumnjičeni je pucao u desno rame 63-godišnjeg muškarca. I ova žrtva je hospitalizovana i u stabilnom je stanju, saopštila je policija.

Policija je saopštila da je napadač koristio isto oružje u svih pet incidenata i da je osumnjičeni koji je uhapšen već od ranije imao krivični dosije.

BONUS VIDEO: NESREĆA U PENZIONERSKOM DOMU U ITALIJI: U požaru stradalo šestoro ljudi, a više njih je povređeno

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu