"JA U TOJ PODMORNICI NE BIH ZARONIO NI DA MI PLATE" Procurila poruka bivšeg radnika "Oušngejta": Ubiće sebe i druge zbog svog ega

Novosti online

04. 07. 2023. u 10:29

BIVŠI radnik "Oušngejta" Dejvid Lokridž poslao je pre nekoliko godina mejl drugom bivšem saradniku kompanije u kojem je izrazio zabrinutost zbog mogućih kvarova na podmornici Titan, koja je implodirala u Atlantiku nad olupinom "Titanika" i odnela pet života.

ЈА У ТОЈ ПОДМОРНИЦИ НЕ БИХ ЗАРОНИО НИ ДА МИ ПЛАТЕ Процурила порука бившег радника Оушнгејта: Убиће себе и друге због свог ега

Foto: AP

- Ne želim da me vide kao blebetalo, ali sam toliko zabrinut da će on ubiti sebe i druge u svojoj potrazi da pojača svoj ego - napisao je Lokridž o izvršnom direktoru "Oušngejta" Stoktonu Rašu.

Kompanija je organizovala turistička putovanja do 111 godina starih ostataka Titanika po ceni od 250.000 dolara. Lokridž je radio kao nezavisni izvođač za Oušngejt 2015. godine, a zatim kao zaposleni između 2016. i 2018. godine, preneo je Si-En-En. Ubrzo se upleo u tužbu sa Oušngejtom tvrdeći da je nepravedno otpušten jer je izrazio zabrinutost za bezbednost i testiranje Titana.

Mekalum je upozorio Raša na nedostatak obezbeđenja

- Smatrao bih sebe prilično hrabrim kada je u pitanju radnja opasnih stvari, ali ta podmornica je nesreća koja čeka da se desi. Ni bi mogli ni da mi plate da zaronim u toj podmornicu - napisao je Lokridž u mejlu Robu Mekalumu, saradniku na projektu.

Mekalum, koji je predvodio ekspedicije na Titanik, upozorio je Raša 2018. na bezbednost podmornice Titan, rekavši generalnom direktoru da izlaže sebe i svoje klijente riziku. Oušngejt je bio oko 1 sat i 45 minuta u planiranom zaronu, kako bi došao do olupine Titanika, kada je izgubio kontakt sa svojim matičnim brodom 18. juna.

Nekoliko dana kasnije, zvaničnici su potvrdili da je Titan pretrpeo „katastrofalnu imploziju“. Poginulo je svih pet članova posade: Raš, britanski biznismen Hamiš Harding, francuski ronilac Pol-Anri Naržole, pakistanski milijarder Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Suleman Davud.

(Indeh)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)