STRAVIČAN IZRAELSKI NAPAD: Borbeni helikopteri u akciji iznad Zapadne obale, ubijena tri Palestinca - među njima i dete (VIDEO)

Tanjug

19. 06. 2023. u 09:28

TROJICA Palestinaca ubijena su tokom sinoćne intervencije izraelskih trupa protiv pobunjenih Palestinaca na ulicama Dženina na okupiranoj Zapadnoj obali, a među stradalima je i jedan maloletnik.

СТРАВИЧАН ИЗРАЕЛСКИ НАПАД: Борбени хеликоптери у акцији изнад Западне обале, убијена три Палестинца - међу њима и дете (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/Tviter/@clashreport

Istovremeno, ranjeno je najmanje 29 ljudi, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.

Ministarstvo je objavilo da su poginuli imali 29, 21 i 15 godina, kao i da je od ranjenih, njih četvoro zadobilo povrede opasne po život, prenosi AP.

Izraelska vojska nije odmah komentarisala ovaj incident, ali izraelski mediji su javili da je više izraelskih vojnika ranjeno u borbama.

Na nepotvrđenom amaterskom video-snimku iz Dženina vidi se kako izraelski vojni helikopter lansira rakete tokom sinoćne operacije.

Na Zapadnoj obali je ove godine ubijeno oko 120 Palestinaca, a kako navodi američka agencija, Izrael skoro svake noći sprovodi racije na Zapadnoj obali kao odgovor na talas palestinskog nasilja koji je započet početkom prošle godine.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)