USIJANO JE DO KRAJNJIH GRANICA, A TO JE SAMO VRH LEDENOG BREGA Lukašenko poručio: Mi na kolena nećemo pasti

Novosti Onlajn

08. 06. 2023. u 15:48

ALEKSANDAR Lukašenko je na sastanku sa sekretarima Saveta bezbednosti zemalja-članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) rekao da je vojno-politička situacija došla do usijanja i dodao da je to samo vrh ledenog brega.

УСИЈАНО ЈЕ ДО КРАЈЊИХ ГРАНИЦА, А ТО ЈЕ САМО ВРХ ЛЕДЕНОГ БРЕГА Лукашенко поручио: Ми на колена нећемо пасти

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Vidite da je vojnopolitička situacija usijana do krajnjih granica, ali to je samo vrh ledenog brega. U osnovi svih sukoba leži masovni hibridni uticaj na ključne oblasti našeg društvenog života: ekonomski, informacioni, biološki, socijalni, humanitarni, pa čak i duhovni. On se pojavljuje na svim frontovima - rekao je Lukašenko agenciji Belta, a prenosi Sputnjik.

On je istakao da je dijalog među državama u sferi jačanja kolektivne bezbednosti aktuelniji nego ikada, kao i da bi države mogle da razmisle o konceptu nove strategije kolektivne bezbednosti organizacije do 2035. godine.

Komentarišući situaciju u Ukrajini istakao je da je Ukrajina pretrpela velike gubitke, da je poginuo veliki broj ukrajinskih vojnika i da je uništena velika količina ukrajinske tehnike.

Naglasio je da Zapad koristi Ukrajinu kako bi pokorio Rusiju.

- Zapad se čvrsto zakačio za Ukrajinu da bi pokorio Rusiju i obrisao noge. Međutim, to se neće dogoditi. Vi nas znate, nećemo pasti na kolena. Zato je neophodno da se dogovaramo dok još ima mogućnosti za to - rekao je Lukašenko.

Beloruski predsednik je naglasio da je sada važno da se zaustavi konflikt u Ukrajini, a ne da se traže razlozi zbog čega je nastao. Istakao je da je u jučerašnjem razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom potvrđeno da u Ukrajini nije bilo zapadnog naoružanja i plaćenika onda bi se konflikt odavno završio.

- Jasno je da je ukrajinska vojska htela da sakrije tri dana ‘kontraofanzive’ u kojoj je uništeno skoro 200 oklopnih vozila i poginulo više od 2.000 ljudi - izjavio je beloruski predsednik.

Obratio je pažnju i na pažljiv i oprezan stav Sjedinjenih Američkih Država koje su navele da za sada ne mogu da kažu ko je granatirao Kahovsku hidroelektranu, jer je potrebno da se sve razmotri.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI - Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna