UKRAJINSKI PRODOR KA BAHMUTU: Kijev ćuti o kontraofanzivi - Vojska napreduje?

Novosti onlajn

07. 06. 2023. u 17:35

UKRAJINSKE trupe napredovale su do 1.100 metara u blizini Bahmuta u poslednja 24 sata, saopštio je danas Kijev, što bi trebalo da je prvo napredovanje otkada je Rusija navela da je Ukrajina započela kontraofanzivu, navodi Rojters.

УКРАЈИНСКИ ПРОДОР КА БАХМУТУ: Кијев ћути о контраофанзиви - Војска напредује?

FOTO: Tanjug/AP

Zvanična Moskva ove nedelje je saopštila da je Kijev pokrenuo seriju napada u regionu Donjecka, za koje je rekla da su osujećeni.

Ukrajinski zvaničnici nisu direktno odgovarali na ruske tvrdnje, iako je visoki bezbednosni zvaničnik danas negirao da je počela kontraofanziva širih razmera.

- Napredovali smo od 200 do 1.100 metara na različitim delovima linije fronta u pravcu Bahmuta tokom proteklog dana - navela je zamenica ministra odbrane Hana Maliar, ne navodeći druge pojedinosti.

Ukrajinske trupe su, kako je rekla, bile u ofanzivi na tom području nekoliko dana, a ruske trupe su bile u defanzivi, s ciljem da zadrže svoje položaje.

- Naše trupe su prešle iz defanzive u ofanzivu u pravcu Bahmuta - rekla je Maliar.

Rusija je prošlog meseca saopštila da su njene snage zauzele Bahmut, mesto najduže i najkrvavije bitke od početka rata u februaru 2022. godine, iako je Kijev rekao da je zadržao malo prisustvo u razrušenom gradu i da je napredovao po bokovima.

(Blic)

BONUS VIDEO:

KULjA VODA NA SVE STRANE: Snimak oštećenja na brani Kahovskaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

BORINA SUPRUGA: Dubravka je lepotica koja izbegava da se slika - kraj nje je roker bacio sidro (FOTO)