BAJDEN IZDAO HITNO NAREĐENJE: Oko 1.500 vojnika stiže na granicu sa Meksikom

Novosti onlajn

02. 05. 2023. u 22:35

ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena privremeno će poslati 1.500 dodatnih vojnika na granicu između SAD i Meksika.

БАЈДЕН ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ: Око 1.500 војника стиже на границу са Мексиком

Foto: Printskrin

Vojnici će biti poslati u cilju obezbeđivanja američko-meksičke granice, a u sklopu priprema za očekivano povećanje ilegalnih imigracija kada ograničenja iz doba pandemije virusa korona budu bila ukinuta kasnije ovog meseca. Oni će pomagati službenicima granične patrole prilikom unosa podataka.

- Vojnici neće obavljati funkciju snaga reda ili dolaziti u kontakt sa migrantima. To će osloboditi agente granične patrole da se bave kritičnim poslovima sprovođenja reda - rekla je portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer, prenosi AP.

Vojska će te dužnosti sprovoditi u narednih 90 dana, rekao je portparol Pentagona general Pet Rajder.

Ograničenja u vezi sa virusom korona trebalo bi da budu ukinuta 11. maja, a njima je američkim vlastima data mogućnost da brzo proteraju nemeksičke migrante u Meksiko, bez mogućnosti da zatraže azil.

Američke trupe već su korišćene za obezbeđivanje granice tokom vladavine Džordža Buša, Baraka Obame i Donalda Trampa, kojiu su rasporedili hiljade vojnika i pripadnika Nacionalne garde.

BONUS VIDEO: NOVA KUNG-FU ZVEZDA - Kineskinja Hui Jang prikazuje svoju veštinu i snagu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)