DA SILVA POZIVA NA MIR U UKRAJINI: Neophodno je uveriti zemlje koje isporučuju oružje i tako dovode do eskalacije da prekinu sa tim

Novosti online

15. 04. 2023. u 08:08

AMERIKA i Evropa moraju da počnu da govore o tome kako postići mir u Ukrajini a ne da podstiču eskalaciju konflikta, smatra predsednik Brazila Injasio Lula da Silva.

ДА СИЛВА ПОЗИВА НА МИР У УКРАЈИНИ: Неопходно је уверити земље које испоручују оружје и тако доводе до ескалације да прекину са тим

Foto: Tanjug

Da Silva boravi u poseti Kini. On je juče razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

 - Juče sam dugo razgovarao sa Si Đinpingom. Potrebno je okupiti grupu država koje su spremne da traže način za postizanje mira. Razgovarao sam o tome sa Evropljanima, Amerikancima, o tome sam i juče razgovarao - rekao je brazilski predsednik, preneo je portal G1.

Lula da Silva, takođe, insistira da države koje isporučuju oružje u zonu konflikta, prekinu to da rade.

 - Neophodno je uveriti zemlje koje isporučuju oružje i tako dovode do eskalacije da prekinu sa tim… Neophodno je da SAD prestanu da podstiču eskalaciju rata i da počnu da govore o moru, da EU počne da govori o miru da bi ljudi mogli da uvere Putina i Zelenskog da mir interesuje sve a rat samo njih dvojicu - rekao je Da Silva.

Podsetimo, britanski „Fajnenšel tajms“ je nedavno pisao da predsednik Brazila želi da predloži formiranje „mirovnog kluba“ uz učešće Kine u cilju razrešenja sukoba u Ukrajini i da namerava da taj predlog iznese tokom posete Kini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA: Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega