SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO FILIPINE: Izdato upozorenje za cunami

Tanjug

04. 04. 2023. u 16:52

SNAŽAN zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas istočni deo Filipina, nakon čega je državna seizmološka agencija izdala upozorenje za cunami, preneo je Rojters.

СНАЖАН ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИО ФИЛИПИНЕ: Издато упозорење за цунами

Foto: Novosti

Epicentar je bio na 120 kilomeara od grada Viga, na dubini od 45 kilometara, naveo je Evropski mediteranski seizmološki zavod, koji je prvobitno objavio da je zemljotres bio jačine 6,3 stepena.

Filipinski institut za vulkanologiju i seizmologiju apelovao je na ljude koji žive u blizini obale da se pomere dalje od okeana, upozoravajući ih da mogu da se suoče sa talasima visokim jedan metar iznad proseka i da bi talasi mogli da budu čak i veći u zalivima i moreuzima.

-Javnost je obaveštena da bude u spremnosti u slučaju da se pojave veliki talasi. Savetovano im je da se udalje od plaža, rekao je direktor državne seizmološke agencije Teresito Bakolol za DZMM radio.

On je dodao da zasad nema izveštaja o šteti ili žrtvama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!