TELO DEVOJČICE PRONAĐENO U ŠUMI U NEMAČKOJ: Za zločin osumnjičene njene vršnjakinje

Tanjug

14. 03. 2023. u 15:37

DVE devojčice su osumnjičene za ubistvo 12-godišnje učenice koja je pronađena mrtva u šumskom području u zapadnoj Nemačkoj tokom vikenda, saopštilo je danas Tužilaštvo.

ТЕЛО ДЕВОЈЧИЦЕ ПРОНАЂЕНО У ШУМИ У НЕМАЧКОЈ: За злочин осумњичене њене вршњакиње

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako prenosi Rojters, u slučaju koji je šokirao Nemačku, policija je pronašla telo devojke po imenu Luiz, blizu biciklističke staze u šumi u nedelju.

Istraga je utvrdila da je devojčica umrla od posledica ranjavanja nožem, rekao je novinarima tužilac Mario Manvajler, dodajući da još nije pronađeno oružje.

- Smatramo da je ovaj zločin počinilo dvoje dece - rekao je Manvajler.

Budući da počinioci imaju 12 i 13 godina, ne podležu krivičnom zakonu koji se u Nemačkoj može primeniti na maloletne osobe tek sa navršenih 14 godina. Oni su u nadležnosti Kancelarije za mlade.  

Manvajler je naveo da nije bilo dokaza da je neko drugi bio umešan, niti da je bilo seksualnog napada. On nije izneo više detalja o slučaju.         

Lokalni mediji preneli su da su počinioci zločina devojčice, što je i tužilac kasnije potvrdio. Stanovnici malog grada Frojdenberga, oko 80 kilometara istočno od Kelna, bili su u šoku i zastave su spuštene na pola koplja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)