PESKOV UPOZORAVA: SAD povećavaju isporuke oružja Ukrajini i podstiču na to i zemlje EU

Novosti onlajn

03. 03. 2023. u 11:55

SJEDINjENE Američke Države nastavljaju politiku povećanja isporuka oružja Ukrajini i podstiču na to „svoje štićenike“, članice Evropske unije, što nesumnjivo predstavlja veliki teret ekonomiji tih zemalja, izjavio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

ПЕСКОВ УПОЗОРАВА: САД повећавају испоруке оружја Украјини и подстичу на то и земље ЕУ

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

On je ovim rečima prokomentarisao pitanje novinara da li Kremlj prati predstojeći sastanak nemačkog kancelara Olafa Šolca i američkog predsednika Džozefa Bajdena i vidi li rizike pogoršanja ukrajinskog sukoba i napetosti u rusko-nemačkim odnosima.

Prema njegovim rečima, to se negativno odražava na blagostanje građana tih zemalja, a u konkretnom slučaju na poreske obveznike Nemačke i zbog toga će im biti teže da žive.

Nemački kancelar Olaf Šolc danas putuje u Vašington gde će se iza zatvorenih vrata sastati sa američkim liderom Džozefom Bajdenom. Ovo će biti drugi sastanak Šolca i Bajdena, prvi je održan 7. februara 2022. godine nakon stupanja Šolca na dužnost kancelara Nemačke.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

OVAKO RUSI NAVODE DRONOVE KAMIKAZE NA NEPRIJATELjSKE POLOŽAJE: Novi snimak MO Rusije iz borbe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

NIKADA O OVOME NISAM PRIČAO Nele na HRT-u o ratu i svom poreklu: U mom porodičnom stablu ima i Hrvata i Srba i Muslimana