IZREŠETANA TELA MAJKE I SINOVA NAĐENA U BUNARU: Ministar u Pakistanu držao privatni zatvor?

Novosti online

24. 02. 2023. u 12:34

MINISTAR iz Pakistana optužen je da je držao privatni zatvor u svojoj kući, nakon što su izrešetana tela tri osobe pronađena u bunaru u blizini njegovog doma.

ИЗРЕШЕТАНА ТЕЛА МАЈКЕ И СИНОВА НАЂЕНА У БУНАРУ: Министар у Пакистану држао приватни затвор?

Foto: AP

Sardar Abdul Rehman Ketran, ministar za komunikacije i rad pokrajine Beludžistan, odbacio je optužbe i rekao da su deo zavere protiv njega.

Policija je 20. februara pronašla izrešetana tela žene i njena dva sina u džakovima u bunaru u blizini kuće ministra, preneli su lokalni mediji.

Žrtve su identifikovane kao Giran Naz (40) i njeni sinovi Mohamed Navaz (22) i Abdul Kadir (15).

Stotine ljudi protestovalo je protiv ministra u sredu, prenosi Independent.

Prema pisanju lokalnih medija, žrtve su identifikovane kao supruga i sinovi Kana Muhameda Marija, koji tvrdi da je ministar njegovu porodicu držao u zatočeništvu u privatnom zatvoru skoro četiri godine.

- Ovo su tela moje žene i sinova koji su držani u privatnoj ćeliji poslednje četiri godine - rekao je on.

Tvrdio je da njegovo petoro druge dece, uključujući njegovu 13-godišnju ćerku, i dalje čami u ministrovom privatnom zatvoru.

Ministar unutrašnjih poslova naredio je "bezbedno vraćanje" otete porodice.

Nakon ovih optužbi, lokalna policija je upala u kuću ministra u četvrtak uveče, ali do sada niko nije uhapšen.

Slučaj je izazvao bes na društvenim mrežama, a bivši premijer Pakistana Imran Kan pridružio se osudi.

- Najoštrije osuđujem nezakonito zatvaranje, fizičko zlostavljanje i ubistvo siromašne žene i njene dece u privatnom zatvoru Sardara Abdula Rehmana Ketrana - napisao je na Tviteru.

Poručio je da odmah treba da budu preduzete akcije protiv "zakona džungle".

Mari je rekao da je njegova porodica zatvorena 2019. godine u privatnom zatvoru ministra nakon što nije svedočio u slučaju između provincijskog ministra i njegovog sina Sardara Inama Ketrana.

Demonstranti su rekli da neće sahraniti tela žene i njenih sinova sve dok ih ne obiće premijer Šehbaz Šarif.

Lokalna bolnica je rekla da su na telima bili znakovi mučenja i rane od metaka u njihovim lobanjama. Ruke i noge su im bile vezane kanapima, dok je ženino lice bilo zgnječeno.

Ministar je odbacio optužbe da je držao privatni zatvor i mučio porodicu.

Međutim, njegov sin Inam Šah je navodno potvrdio da su tela pronađena u bunaru.

- Prošle noći, oko dva kilometra dalje od kuće, tri tela su bačena u bunar. Ne znam ko ih je bacio - rekao je on.

Ovo nije prvi put da je ministar optužen za držanje privatnog zatvora. Lokalna policija i antiterorističke snage su 2014. godine izvršile raciju privatnog zatvora i rekle u to vreme da je pronađeno sedam osoba, uključujući dve žene i troje dece.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja