ŠALJU KIJEVU RAKETE ZA VBR: Pakistan nastavlja vojnu saradnju sa Ukrajinom

Novosti online

13. 02. 2023. u 00:07

PAKISTAN je isporučio Ukrajini više od 10.000 raketa, kalibra 122 mm za višecevne raketne sisteme „grad“, piše „Ekonomik tajms“, pozivajući se na izvore.

ШАЉУ КИЈЕВУ РАКЕТЕ ЗА ВБР: Пакистан наставља војну сарадњу са Украјином

FOTO: AP/Tanjug

Prema izvorima lista, oružje će za mesec dana stići u Ukrajinu preko luke Emden u Nemačkoj. Uprkos tome što Pakistan traži od Rusije da snizi cene nafte, pakistanske vlasti redovno isporučuju oružje Ukrajini, rekli su izvori.

U januaru su pakistanske vojne fabrike poslale Ukrajini 50.000 projektila. Prema pisanju lista, Pakistan isporučuje Ukrajini preko trećih zemalja – na primer, jedan od vojnih tereta poslat je preko poljske luke Gdanjsk.

U zamenu za snabdevanje oružjem, Ukrajina je obećala da će pomoći u modernizaciji helikoptera MI-17, rekli su izvori „Ekonomik tajmsa“. Pored toga, prema pisanju lista, vazdušna baza Nur-Han u Pakistanu bila je tranzitna tačka za britansko vazduhoplovstvo, koje je prebacivalo oružje u Ukrajinu.

Prema pisanju lista, od 1991. do 2020. godine, Ukrajina i Pakistan potpisali su vojne ugovore u vrednosti od skoro 1,6 milijardi dolara. Pakistan je od Ukrajine kupio 320 tenkova T-80, a potpisao je i ugovore za remont tenkova u vrednosti od 85,6 miliona dolara.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - TENKOVSKI MANEVRI U LENjINGRADSKOM REGIONU:Posade u ruskim tenkovima T-90M vežbaju gađanje u pokretu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)