PLJUŠTE OSTAVKE U ŠPANIJI: Kupljeni vozovi preširoki za tunele

Novosti online

21. 02. 2023. u 15:11

DRŽAVNA sekretarka za saobraćaj Španije Isabel Pardo de Vera podnela je ostavku pošto se ispostavilo da su vozovi, naručeni za regione Kantabrija i Asturija po ceni od 258 miliona evra, preširoki da bi mogli da prođu kroz neke tunele. Ostavku je podneo i direktor železničke kompanije "Renfe" Isais Taboa, prenosi Gardijan.

ПЉУШТЕ ОСТАВКЕ У ШПАНИЈИ: Купљени возови прешироки за тунеле

Foto: AP

- Od trenutka kada sam saznala za ovu stvar, učinila sam sve što sam mogla da saznam šta se dogodilo i da pronađem rešenje. Od samog početka prihvatili smo odgovornost, izvinili se, prepoznali grešku i utvrdili odgovornost. Takođe smo započeli internu reviziju i sastavili radnu grupu da pronađemo rešenje i što više ubrzamo izgradnju vozova - rekla je španska ministarka saobraćaja Rakel Sančez novinarima.

Regionalni predsednik Kantabrije Migel Anhel Revilja pozvao je na hitnu akciju, dok je Adrijan Barbon, predsednik susedne Asturije, rekao da je "zbunjen, ljut i razočaran".

Vlada premijera Pedra Sančeza pokušala je da bes javnosti umiri najavom da će putovanja vozom na asturijskoj i kantabrijskoj mreži biti besplatna sve dok novi vozni park ne uđe u promet, početkom 2026. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri