"BIĆE I POKEMONA I NLO" Iscrpeli su temu Rusije, pa su sad u priči vanzemaljci samo da bi se skrenula priča sa "Severnog toka"

Novosti Onlajn

15. 02. 2023. u 09:14

IZVEŠTAJI o NLO američkih vlasti vezani su za predsedničke izbore 2024. godine, antiruske teme u Vašingtonu su dovedene do apsurda, pa vlada traži nove načine da iznenadi i opčini stanovništvo, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

БИЋЕ И ПОКЕМОНА И НЛО Исцрпели су тему Русије, па су сад у причи ванземаљци само да би се скренула прича са Северног тока

Foto: Shutterstock

- U SAD će uskoro biti izbori. Biće Pokemona, biće i NLO. Jer, čini mi se da je već jednostavno nemoguće bilo gde stići na temu Rusije, pošto su je u potpunosti iscrpeli. Doveli su temu Rusije do potpunog apsurda unutar svog informacionog i političkog polja. Ne vidim dodatne resurse koje bi mogli da iscede iz teme koja se promoviše dugi niz godina. A nečim se mora iznenaditi javnost, nečim opčiniti - objasnila je Zaharova.

Kako je navela, potrebna im je neka druga tema.

- Svaki apsurd, ali takav da može da odvuče pažnju - precizirala je portparolka.

Prema njenim rečima, drugi razlog zašto su Sjedinjene Američke Države počele da razvijaju temu vazdušnih objekata bili su pokušaji da se skrene pažnja sa istrage o dizanju u vazduh „Severnog toka“ američkog novinara Simora Herša.

- Zvanične vlasti (SAD ) ćute. Zasipaju ih pitanjima u direktnom prenosu, oni ćute. Smeju se, odgovaraju bezobrazno, prave se da ne razumeju šta je u pitanju - dodala je ona.

Zaharova je naglasila da se administraciji američkog predsednika Džozefa Bajdena već nakupilo toliko pitanja, i to ne samo na temu podrivanja „Severnih tokova“, da treba smisliti „nekakve vanzemaljce, bilo koju priču“ kako bi se skrenula pažnja.

Američka vojska je poslednjih dana oborila četiri vazdušna objekta, uključujući kineski aerostat koji je prešao teritoriju SAD i koji je presretnut iznad Atlantika. U Vašingtonu tvrde da je balon lansiran u svrhu špijunaže, u Pekingu navode da je reč o izgubljenom civilnom meteorološkom balonu. Pripadnost i namena ostala tri objekta koja su pre neki dan oborena još nije utvrđena. Bela kuća nije isključila mogućnost da su oboreni uređaji mogli biti komercijalni ili istraživački uređaji, ali je priznala da nijedna kompanija ili privatno lice još se nije izjasnio kao njihov vlasnik.

Prethodno je američki novinar Simur Herš objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama „Severnog toka“. U članku Herš navodi da su američki ronioci tokom vojnih vežbi NATO-a „Baltops“ na leto 2022. godine pod cevovode „Severnog toka“ postavili eksploziv, koji su tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

BONUS VIDEO: TRENUTAK OBARANjA KINESKOG BALONA - Projektil "Sajdvajnder" pogađa balon iznad Atlantika

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna