"SAD BALONIMA I VANZEMALJCIMA POKUŠAVAJU DA ODVUKU PAŽNJU SA ISTRAGE O SEVERNOM TOKU" Bivši američki obaveštajac o pokušajima diverzije

Novosti Onlajn

14. 02. 2023. u 07:31

BIVŠI saradnik američke obaveštajne službe i uzbunjivač Evdard Snouden, koji je u međuvremenu dobio ruski pasoš, smatra da panika zbog mogućnosti da su leteći objekti oboreni iznad SAD i Kanada povezani sa vanzemaljcima ima za cilj da odvuče novinare od istraživanja eksplozija na gasovodima „Severni tok“.

САД БАЛОНИМА И ВАНЗЕМАЉЦИМА ПОКУШАВАЈУ ДА ОДВУКУ ПАЖЊУ СА ИСТРАГЕ О СЕВЕРНОМ ТОКУ Бивши амерички обавештајац о покушајима диверзије

Foto: Tviter/@BabakTaghvaee1/@disclosetv

Snouden kaže da bi voleo da su oni povezani sa vanzemaljcima, ali nisu.

- To je samo stara, veštački izazvana panika koja garantuje da će se novinari baviti besmislicama oko vazdušnih lopti a ne budžetom ili eksplozijama (tipa ‘Severni tok’) - napisao je on na Tviteru.

Podsetimo, Američki novinar Simur Herš je ranije objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama „Severnog toka“. U članku Herš navodi da su američki ronioci tokom vojnih vežbi NATO-a „Baltops“ na leto 2022. godine pod cevovode „Severnog toka“ postavili eksploziv, koji su tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

Pentagon i Bela kuća su saopštili da SAD nemaju veze s tim, a Stejt department je pozvao da se veruje stavu Amerike.

Takođe, šef Američke komande vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) za sever, general Glen Van Herk, izjavio je, posle niza obaranja neidentifikovanih objekata, da se ne isključuje mogućnost i da su u pitanju vanzemaljci ili neko drugo objašnjenje.

Zvanična predstavnica Bele kuće Karin Žan-Pjer je u međuvremenu izjavila da ti objekti nemaju veze sa vanzemaljcima.

BONUS VIDEO: TRENUTAK OBARANjA KINESKOG BALONA - Projektil "sajdvajnder" pogađa balon iznad Atlantika

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)