UKRAJINSKI MINISTAR ODBRANE ĆE BITI SMENJEN: Informacija iz partije Zelenskog - Umesto Reznikova stiže šef vojnih obaveštajaca

Novosti online

05. 02. 2023. u 21:36

ALEKSEJ Reznikov više neće biti ministar odbrane Ukrajine, piše Frans Pres, pozivajući se na izjavu Davida Arahamije, šefa frakcije stranke "Sluga naroda" u Vrhovnoj radi.

УКРАЈИНСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ ЋЕ БИТИ СМЕЊЕН: Информација из партије Зеленског - Уместо Резникова стиже шеф војних обавештајаца

Foto: Profimedia/Ilustracija

Arahamija je napisao na Telegramu da će Reznikova zameniti dosadašnji direktor vojnoobaveštajne agencije Kirilo Budanov.

On je dodao i da će Reznikov biti šef Ministarstva za stratešku industriju Ukrajine.

Tom izjavom Arahamija je potvrdio pisanje ukrajinskih medija da se sprema smena Reznikova.

- Rat diktira kadrovsku politiku. Vreme i okolnosti zahtevaju jačanje i pregrupisavanje - napisao je večeras Arahamija na Telegramu, a prenosi Kijev Indipendent.

- To se dešava sada i dešavaće se i ubuduće - dodao je on, ne otkrivajući vremenski okvir promene na ministarskom mestu.

Ni Reznikov ni Budanov nisu reagovali na izveštaj do trenutka objavljivanja.

Kiril Budanov/Foto Arhiva

Ukrajinski list Pravda objavio je večeras da je stranka ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, "Sluga naroda", koja je ujedno i najveća ukrajinska stranka, najavila da će glasati za smenu Reznikova.

Ovu informaciju je na Fejsbuku objavila Marijana Bezuhla, zamenica šefa odbora ukrajinskog parlamenta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne službe.

Podsećanja radi, ukrajinski mediji objavili su ranije danas da će ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov uskoro morati da napusti funkciju.

Reznikov je uoči smene saopštio da svaki zvaničnik mora da shvati da nije doživotno na funkciji.

- Nisam vodio nikakve razgovore o svojoj ostavci na ovu funkciju. Ponoviću odgovor drugim medijima  - svaki funkcioner treba da shvati da nije doživotno na funkciji - rekao je Reznikov.

BONUS VIDEO: TENKOVSKI MANEVRI U LENjINGRADSKOM REGIONU - Posade u ruskim tenkovima T-90M vežbaju gađanje u pokretu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili