RACIJA IZRAELSKE VOJSKE NA ZAPADNOJ OBALI: Ubijeno devetoro Palestinaca

Tanjug

26. 01. 2023. u 23:41

IZRAELSKE snage ubile su danas devetoro ljudi tokom racije u gradu Dženinu na okupiranoj Zapadnoj obali, od kojih je sedmoro bilo naoružano, a dvoje su bili civili.

РАЦИЈА ИЗРАЕЛСКЕ ВОЈСКЕ НА ЗАПАДНОЈ ОБАЛИ: Убијено деветоро Палестинаца

Foto: Printskrin

Rojters prenosi da je Izraelska vojska poslala specijalne snage u Dženin da uhapse pripadnike oružane grupe Islamski džihad, osumnjičene da je izvela i planirala "više velikih terorističkih napada".

Grupa Islamski džihad je saopštila da je dvoje njihovih članova poginulo tokom neobično temeljne racije na izbeglički kamp u Dženinu, Hamas je saopštio da je poginulo četvoro njegovih pripadnika, a ostali naoružani koji su ubijeni bili su pripadnici grupe Fatah.

Kako navodi Rojters, palestinske vlasti saopštile su da prekidaju bezbednosnu koordinaciju sa Izraelom, koji je u velikoj meri zadužen za održavanje reda na Zapadnoj obali i sprečavanje napada na Izrael.

Palestina je u prošlosti više puta zamrzavala saradnju sa Izraelom u znak protesta, a izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao da njegova zemlja ne želi da situacija eskalira iako je naredio bezbednosnim snagama "da se pripreme za sve moguće scenarije u različitim sektorima".

Državni sekretar SAD Antoni Blinken otputovaće sledeće nedelje u Egipat, Izrael i na Zapadnu obalu kako bi razgovarao o situaciji na tom području.

Pomoćnica američkog državnog sekretara za bliskoistočne poslove Barbara Lif rekla je da se SAD zalažu za smirivanje tenzija i da bezbednosnu koordinaciju treba produbiti, a ne prekinuti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEOBIČNA POSLEDNJA ŽELJA LANETA GUTOVIĆA: Porodica je morala da sprovede, mnogi su se čudili