RAT u Ukrajini ušao je u 334. dan. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je juče da isporuke nekoliko desetina zapadnih tenkova Ukrajini ne mogu suštinski da promene situaciju. Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je juče da će odluka o isporuci tenkova Ukrajini biti doneta u koordinaciji sa saveznicima, uključujući i SAD.

Komentari (8)

buki

23.01.2023. 21:03

@lutetia - Niko nije još napao Rusiju, ali su napali Ruse koji su ostali van veštačkih granica postavljenih od strane boljševičkih diktatora. Tih diktatora se Zapad navodno gnuša, ali republičke granice u okviru SSSR-a koje su oni iscrtali, postale su zapadna svetinja. Te granice garantuju sukobe koje Zapad može da izazove u svakom trenutku. Isto su uradili i sa SFRJ - podelili je po titovim granicama po kojima su Srbi rasuti u pet republika, a onda ih nekažnjeno ubijali i proterali iz Hrvatske, KiM, dela BiH, a bore se još za proterivanje Srba iz CG i Republike Srpske. Srbija nije mogla da se bori protiv tolike sile i zaštiti svoj narod, ali Rusija može i mora, jer kad pobiju Ruse u okolnim državama koje su oberučke primili u Nato, sledeći su Rusi u Rusiji. Zapadni zlikovci taj svoj cilj više i ne pokušavaju da prikriju, jedino se takvi kao vjoš uvek prave naivni. Nisu Rusi došli na meksičku granicu i postavili atomsko oružje, nego su SAD pod okriljem Natoa došli na 200 km od Moskve. Znate šta se dogodilo kada je SSSR davnih 60-ih isto uradio na Kubi, zašto sada očekujete od Rusa da skrštenih ruku čekaju giljotinu?

MiR

23.01.2023. 18:39

Ukrajinci se kriju iza civila, a sad i po nuklearnim elektranama. Gde je onaj Italijan sto je odavno govorio da ce da kontrolise nuklearne elektrane??

ranko75

24.01.2023. 01:14

lutetia-Ne lazi, svi znamo da su ukronacisti napali ruse u Dombasu, kao sto su napali nase kraisnike u Hrvatskoj. Samo rusi nisu slabi kao tada pa da ne pomognu svoje ruse. Da smo mi bili jaci i pre svega duhom i vojno i mi bi pomogli krajisnicima, a ruse sa Dombasa su hteli ukri da tako izjure kao hrvati nas iz Kraine, cak su se i konsultovali kod hrvata kako da to izvedu. A Dombas su napali jer Dombas nije hteo da prizna vlast koja je pucem dosla, i na to je imala puno pravo.