NOVI SKANDAL NA POMOLU: Vatikan istražuje navode o bahanalijama u katedrali u NJukaslu

Tanjug

22. 01. 2023. u 23:21

VATIKAN istražuje navode o "seks-žurki" u britanskoj katedrali u Njukaslu koja se navodno dogodila tokom lokdauna za vreme pandemije kovida 19, preneo je Gardijan.

НОВИ СКАНДАЛ НА ПОМОЛУ: Ватикан истражује наводе о баханалијама у катедрали у Њукаслу

Foto AP

U sklopu istrage o okolnostima pod kojima je Robert Birn podneo ostavku na mesto biskupa Heksama i Njukasla, Rimokatolička crkva ispituje tvrdnje da je jedan od njegovih sveštenika pozvao vernike na privatnu žurku u svoje odaje.

Više ljudi se, kako piše Gardijan, navodno žalilo da ih je otac Majkl Mekoj, đakon katedrale u Njukaslu, zvao na okupljanja kada ona nisu bila dozvoljena zbog lokdauna.

Neimenovani izvor je rekao za Sandej tajms da su podnete brojne žalbe u okviru informacija o seks-žurki koja se odigrala u sveštenikovim odajama u sklopu katedrale.

Mekoj (57) se ubio 2021. godine, četiri dana nakon što je saznao da je predmet ustrage policije Nortambrije, koja radi na zaštiti dece i odraslih od seksualnog zlostavljanja.

Mekoja je postavio Birn 2019. godine.

Iako nema nagoveštaja da je Birn prisustvovao seks-zabavi, on je podneo ostavku na mesto biskupa u decembru, rekavši da su vernici "postali preterani teret".

U pismu sveštenstvu, on je rekao da ga je njegova "razboritost navela da shvati da se sada oseća nesposobnim da nastavi da služi eparhiji na način koji bi želeo".

 

BONUS VIDEO: KAO PONOVO ROĐENI - Bogojavljensko kupanje u ledenoj vodi u Bijsku i Vladivostoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)