OTIMANJE KIJEVO-PEČERSKE LAVRE SE NASTAVLJA: Peticija za raskid zakupa sa UPC dodata je na sajt Kabineta ministara Ukrajine

Đ.G.

22. 01. 2023. u 18:34

PETICIJA za raskid zakupa Kijevo-pečarske lavre sa UPC dostavljena je na sajt Kabineta ministara Ukrajine , prenosi RIA Novosti .

ОТИМАЊЕ КИЈЕВО-ПЕЧЕРСКЕ ЛАВРЕ СЕ НАСТАВЉА: Петиција за раскид закупа са УПЦ додата је на сајт Кабинета министара Украјине

Foto: Služba bezpeki Ukraїni

- Kompleks zgrada Pečarske Svetouspenske lavre u Ternopoljskoj oblasti i dalje je u punoj nadležnosti Ruske pravoslavne crkve... Zahtevamo da se raskine ugovor o zakupu Pečarske lavre sa UPC  navodi se u tekstu. 

Ranije je objavljeno da je peticija za ukidanje zakona, koji podrazumeva pojačane kazne za ukrajinsku vojsku zbog nepoštovanja naređenja, dobila broj glasova koji je potreban za razmatranje od strane predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog - više od 25 hiljada.

Ukrajinski mediji su preneli da je Vrhovna rada usvojila zakon koji predviđa testiranje ukrajinskih vojnika na alkohol i opijenost tokom vanrednog stanja, kao i oštrije kazne za nepoštovanje naredbe.

Kako agencija pojašnjava, peticija je objavljena na sajtu kabineta Zelenskog 15. decembra i do sada je dobila preko 26,5 hiljada glasova od 25 hiljada potrebnih za razmatranje - prenela je Gazeta.

BONUS VIDEO: KAO PONOVO ROĐENI - Bogojavljensko kupanje u ledenoj vodi u Bijsku i Vladivostoku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a