MISTERIOZNI ZLOČIN ĆE KONAČNO BITI REŠEN: Nakon 65 godina otkriveno ko je dečak čije je telo pronađeno u kutiji - i dalje love ubicu

Novosti online

07. 12. 2022. u 09:57

VIŠE od 60 godina nakon što je jedan dečak pronađen mrtav u kutiji u Filadelfiji, istražitelji su identifikovali dete koristeći DNK, saopštila je policija.

МИСТЕРИОЗНИ ЗЛОЧИН ЋЕ КОНАЧНО БИТИ РЕШЕН: Након 65 година откривено ко је дечак чије је тело пронађено у кутији - и даље лове убицу

Foto: National Center for Missing and Exploited Children

U slučaju koji je postao poznat kao "Dečak u kutiji", dete je pronađeno umotano u ćebe u kartonskoj kutiji u šumovitoj oblasti severoistočne Filadelfije 25. februara 1957. godine.

Centar je saopštio da dečak ima nekoliko ožiljaka na telu i da mu je kosa ošišana, piše Si-En-En. Procenjuje se da je dečak imao između četiri i šest godina. Imao je oko 13 kilograma i delovao je neuhranjeno, preneo je centar.

- Uprkos brojnim pokušajima da se dete identifikuje tokom godina, identitet dečaka je ostao misterija. Kroz detektivski rad i DNK analizu, policija je konačno uspela da identifikuje dete - saopštila je Policijska uprava Filadelfije.

Policija još nije objavila ime dečaka.

Slučaj "Dečak u kutiji" je najstarije nerešeno ubistvo u Filadelfiji. Policija i dalje traga za ubicom deteta, a postoji nagrada od 20.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i osude u slučaju.

Policija će saopštiti više detalja slučaja na sutrašnjoj konferenciji za štampu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati