"CILJ JE POTPUNA DENUKLEARIZACIJA": Bela kuća radi na novom paketu sankcija Severnoj Koreji

Tanjug

01. 12. 2022. u 10:09

AMERIČKI savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven saopštio je da SAD rade na novom paketu sankcija namenjenom Severnoj Koreji.

ЦИЉ ЈЕ ПОТПУНА ДЕНУКЛЕАРИЗАЦИЈА: Бела кућа ради на новом пакету санкција Северној Кореји

Foto: EPA

Saliven je naveo da američka administracija vodi politiku "pritiska i diplomatije" kako bi došla do krajnjeg cilja potpune denuklearizacije Korejskog poluostrva, prenosi TASS.

Dodaje da su SAD svesne izazova sa kojim se suočavaju i poteškoća ka postizanju krajnjeg cilja koji dele sa najbližim saveznicima.

- Cilj naše politike ostaje isti kakav je bio od prvog dana administracije, a to je potpuna denuklearizacija Korejskog poluostrva. I to je cilj koji delimo i sa Južnom Korejom i sa Japanom - rekao je Saliven.

Saliven ističe da je administracija SAD otvorena za ozbiljan i održiv dijalog sa vlastima Severne Koreje bez ikakvih preduslova.

- Jasno smo stavili do znanja i u javnim i u privatnim komunikacijama da nemamo neprijateljske namere prema Severnoj Koreji, spremni smo da se sastanemo bez ikakvih preduslova - rekao je Saliven, prenosi TASS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...