RUSKA BLOKADA I ZA CRNU GORU I MAKEDONIJU: Moskva zabranila izvoz niza proizvoda, ključna vojna sfera

Novosti online

29. 11. 2022. u 21:19

RUSKA Vlada zabranila je izvoz u brojne države do kraja 2023. godine raketa-nosača, goriva za njih, kao i helikoptera Mi-2, Mi-8, Mi-17 i Mi-26, proističe iz odluke, objavljene na zvaničnom portalu pravnih informacija.

РУСКА БЛОКАДА И ЗА ЦРНУ ГОРУ И МАКЕДОНИЈУ: Москва забранила извоз низа производа, кључна војна сфера

Foto: printskrin

U dokumentu je precizirano da se iz Rusije sada ne smeju izvoziti rakete-nosači, gorivo za njih i komponente goriva, bespilotne letelice koje mogu da lete duže od pola sata, terenski kamioni sa najmanje tri osovine i motorom zapremine najmanje 10 litara i terenska oklopna vozila teška više od pet tona.

Zabrana se, pored helikoptera, takođe odnosi na različite patrone i eksplozive, uređaje za noćno osmatranje, mikroelektroniku, optičke nišane, termovizire, daljinomere, elektrovakuumske uređaje za vojnu radio-tehniku, sredstva zaštite od vatrenog oružja i gelera, kao i oklopne elemente za njih.

Na spisku zemalja u koje se ne smeju izvoziti navedeni proizvodi nalaze se: Severna Makedonija, Crna Gora, Australija, Albanija, Andora, Velika Britanija, države-članice Evropske unije, Island, Kanada, Lihtenštajn, Mikronezija, Monako, Novi Zeland, Norveška, Južna Koreja, San Marino, Singapur, Sjedinjene Američke Države, Tajvan, Ukrajina, Švajcarska i Japan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

(UŽIVO) DRUGI DAN SEDNICE O KIM: Lažnoj državi stavljena omča