JAČANJE JEVREJSKOG IDENTITETA MEĐU IZRAELCIMA: Netanijahu sklopio koalicioni dogovor sa liderom desnice

Tanjug

28. 11. 2022. u 17:00

MANDATAR za sastav nove vlade Izraela Benjamin Netanijahu postigao je koalicioni dogovor sa liderom krajnje desnice Avi Maozom, poznatim po homofobnim stavovima i agresivnoj retorici usmerenoj protiv neortodoksnih Jevreja.

ЈАЧАЊЕ ЈЕВРЕЈСКОГ ИДЕНТИТЕТА МЕЂУ ИЗРАЕЛЦИМА: Нетанијаху склопио коалициони договор са лидером деснице

Foto: AP

Maoz, lider stranke Noam, na osnovu dogovora će, između ostalog, biti zadužen za jačanje jevrejskog identiteta među Izraelcima, prenosi Gardijan.

Maozova stranka Noam učestvovala je na izborima zajedno sa partijom Verskog cionizma Itamara Ben Gvira, koja je osvojila 14 mesta u 120-članom izraelskom parlamentu.

Ovaj dogovor je deo Netanijahuovih planova da postigne sporazum o podeli vlasti sa strankama desnice, nakon parlamentarnih izbora koji su u toj zemlji održani 1. novembra.

Ukoliko Netanijahu formira vladu sa Moazom i Ben Gvirom, to će biti jedna najdesnijih vlada u istoriji Izraela.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)