PRORADIO NAJVEĆI AKTIVNI VULKAN NA SVETU: Lava za sada ne preti naseljima u podnožju

Tanjug

28. 11. 2022. u 12:12

AMERIČKA geološka služba saopštila je danas da je sinoć proradio vulkan Mauna Loa na Havajima, najveći aktivni vulkan na svetu.

ПРОРАДИО НАЈВЕЋИ АКТИВНИ ВУЛКАН НА СВЕТУ: Лава за сада не прети насељима у подножју

Foto Tanjug/AP

U saopštenju se precizira da je u nedelju uveče erupcija počela u kalderi, proširenju kratera nastalom na vrhu vulkana.

- U ovom trenutku, tokovi lave su ograničeni na područje ispod vrha vulkana i ne prete naseljima u podnožju - navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Havajska geološka služba je najavila da će helikopterima nadletati šire područje erupcije da bi analizirala erupciju i količine oslobođenog dima i pepela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu