MRAK U MOLDAVIJI: Kišinjevu kriva Rusija zbog nestanka struje u zemlji

Novosti online

23. 11. 2022. u 18:15

MINISTAR spoljnih poslova i evropskih integracija Moldavije Nikolaj Popesku namerava da uruči protesnu notu ambasadoru Rusije u Kišinjevu Olegu Vasnecovu zbog prekida u snabdevanju strujom u Republici, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Moldavije.

МРАК У МОЛДАВИЈИ: Кишињеву крива Русија због нестанка струје у земљи

Foto: N. Iljukić

- Nikolaj Popesku je insistirao da se pozove u Ministarstvo spoljnih poslova ambasador Rusije u Republici Moldaviji, kako bi mu se uručila protesna nota u vezi sa bombardovanjem civilnih objekata u Ukrajini, a što je dovelo do prekida u napajanju električnom energijom u Moldaviji - piše na Telegram kanalu Ministarstva.

Prema izveštaju, snabdevanje električnom energijom je prekinuto u 14:27. Bez struje su ostali svi gradovi u Moldaviji, uključujući Pridnjestrovski region. U gradovima nisu radili trolejbusi, prodavnice su zatvorene, mobilna veza i internet su radili sa prekidima. Snabdevanje električnom energijom je nastavljeno posle nešto manje od sat i po.

- Trenutno je bez struje nekoliko sela. Eksperti rade na obnavljanju napajanja električnom energijom u punom obimu - navodi se u saopštenju državne kompanije „Moldelektrika“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri