LAVROVU ZABRANJEN ULAZAK U POLJSKU Rusija: "Odluka provokativna i bez presedana"

K.L.S.

19. 11. 2022. u 15:45

RUSIJA je danas osudila odluku sužbene Varšave, koja nije dopustila ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu da pređe granicu Poljske kako bi učestvovao na sastanku šefova diplomatija OESS-a.

ЛАВРОВУ ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК У ПОЉСКУ Русија: Одлука провокативна и без преседана

Foto: EPA

-Odluka Poljske je provokativna i bez presedana- piše u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.

-Varšava ne samo što je diskreditovala samu sebe, već je i nanela nepopravljivu štetu celom OESS- piše u saopšenju.

Zvaničnici Poljske, nakon što su objavili da je  Lavrovu zabranjen ulazak u zemlju, izrazili su očekivanje da Ruska Federacija izabere članove svog predstavništva "u skladu sa važećim propisima", navodeći kako rusko ministarstvo spoljnih poslova ne treba da šalje "osobe koje je EU sankcionisala" nakon početka Specijalne operacije Rusije u Ukrajini.

Podsećamo, među sankcionisanim osobama od strane EU je i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova ocenilo je kao neprihvatljive poteze zvanične Varšave.

-Ovakve destruktivne odluke Poljaka guraju OESS prema ponoru- rekao je izvor za medije, optuživši OESS da se pretvorio u “poligon za antiruske vežbe”.

Sastanak 57 ministara spoljnih poslova Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju održat će se 1. i 2. decembra u Poljskoj, u gradu Lodžu.

Rusiju će predstavljati Aleksandar Lukaševič, saopštila je Moskva.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku