SJEDINjENE Države koje u Evropi već imaju oko stotinu termonuklearnih gravitacionih bombi B61, u NATO baze širom Evrope ubrzano isporučuju nove kontingente unapređenih nevođenih nuklearnih projektila sa oznakom B61-12. Američki portal "Politiko" piše da je isporuka, planirana na proleće, pomerena za decembar. Ovo se dešava dok i Alijansa i Rusija, simultano, održavaju nuklearne manevre, uz upotrebu balističkih raketa velikih razmera.

Komentari (6)

Milan

28.10.2022. 17:22

Nuklearni rat je neizbežan ali se mora voditi 99 pošto na američkom tlu.Evropske zemlje koje su primile nacističke nuklearke su idiotske zemlje.

Nikita Petrovic

29.10.2022. 13:56

tako se čuva sokratova i plabijeva demokratija,uzmeš iz evrope pa im vratiš široko je pacifičkomore ali i nije nedostižno,kubanska kriza je prevazidjena.da li prostora u razumu sveta postoji vide će mo,mnogo drhtavih ruku je nad cevenim dugmetom,iznose podaci o broju nukleusa la morte a prvi broj začudnih bombi se u stvari ne zna,usvojena tehnika proizvodnje nuklearnih uništitelja je danas serijska proizvodnja uz lagane zahvate,tehnološki je jednostavnije napraviti nukleus bombe,nego npr automobil formule 1