MELONI: Nova vlada će biti pro-NATO orjentisana i deo Evrope

Tanjug

19. 10. 2022. u 21:05

LIDERKA partije Braća Italije Ðorđa Meloni, za koju se očekuje da će biti sledeća premijerka Italije, izjavila je danas da će njena nova vlada biti čvrsto pro-NATO orijentisana i da će u potpunosti biti deo Evrope.

МЕЛОНИ: Нова влада ће бити про-НАТО орјентисана и део Европе

Foto: Printskrin Youtube/ Rai

Italija sa nama u vladi nikada neće biti slaba karika na Zapadu, istakla je ona u saopštenju, preneo je Rojters.

Meloni je dodala da stranke koje se ne slažu s takvom politikom ne mogu da se pridruže njenoj administraciji.

Podsećamo, odlučna i borbena dok kritikuje Evropsku uniju, masovnu imigraciju i "LGBT lobije", ta 45-godišnjakinja je osvojila razočarane birače i izgradila snažan lični brend.

- Ja sam Đorđa, ja sam žena, ja sam majka, ja sam Italijanka, ja sam hrišćanka - rekla je na skupu u Rimu 2019, što je postalo viralno nakon što je remiksovano u pesmu.

Zagovara tradicionalne katoličke porodične vrednosti, ali kaže da će sačuvati italijanski zakon o pobačaju koji dopušta prekide trudnoće, ali omogućuje doktorima da odbiju da ih rade. Kaže da želi ženama koje misle da im je pobačaj jedina opcija da da pravo na izbor.

Rođena u Rimu 15. januara 1977, Melonijeva je odrasla u radničkoj četvrti Garbateli s majkom pošto ih je otac ostavio. Već se dugo bavi politikom. S 31 godinom bila je najmlađa ministarka u posleratnoj italijanskoj istoriji i bila je među osnivačima Braće Italije 2012. godine.

Na izborima 2018. njena stranka osvojila je četiri odsto glasova, a sada u anketama dobija više od 24 odsto. Melonijevoj ide u prilog to što je njena stranka bila jedina opoziciona stranka zadnjih 18 meseci jer su sve ostale odlučile da uđu u vladu nacionalnog jedinstva dosadašnjeg premijera Marija Dragija.

BONUS VIDEO:

PATROLA "NOVOSTI": Naši reporteri u smeni sa pripadnicima helikopterske jedinice MUP Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (12)

AMERI GLEDAJU I NE VERUJU: Nikola Jokić ih je sve zapanjio i ne mogu da dođu sebi